В Україні немає офіційної професії медичний брат. Тому всіх представників цієї професії називають медсестрами. Хоча працювати медсестрою може як чоловік, так і жінка.

Наприклад, Володимир Ясечко працює медсестрою у відділі ендикрології вже 6 років. Саме так називається його фах згідно з Національним класифікатором професій України. Хоча колеги та пацієнти звертаються без офіціозу. Робота в нього починається о 9 ранку й закінчується теж о 9, щоправда наступного дня. Одна зміна в лікарні триває 24 години.

2020-й в Міністерстві охорони здоров’я назвали роком медсестринства. Більшість працівників галузі – це медсестри. Проте їхню роль в суспільстві та навіть в медичному середовищі часто недооцінюють. Щоб це змінити, Уряд обіцяє цьогоріч запровадити європейські стандарти в цій професії.

Минулого року в Міністерстві охорони здоров’я намагалися внести професію медбрат до Національного кадастру. Але досі цього не сталося. Тому Володимир та ще сотні чоловіків в трудових книжках залишаються медсестрами.