Понад дві тисячі аварій за участю велосипедистів сталося минулого року в Україні. 210 людей загинули та понад півтори тисячі дістали травми. І лише 16% з цих ДТП поліція визнала такими, що були спричинені кермувальниками двоколісних. А саме: на роверах не було світловідбивних елементів.

“Поділися дорогою!” – така соціальна ініціатива стартувала в тому числі і на Волині. Автомобілістів переконуватимуть, що велосипедисти – повноправні учасники дорожнього руху. Як закликали до взаємоповаги бачили журналісти 12 каналу.

Майже півсотні кілометрів щодня – на велосипеді. З маршруток на двоколісний Володимир Горбатюк пересів 15 років тому. Стверджує – жодного разу не пошкодував, бо рух – це життя, а власні два колеса – мобільність у пересуванні. Щоправда, далеко не завжди – безпека.

“Учасники транспорту не завжди є лояльні до велосипедистів. Можуть підрізати, притискати, сигналити, створювати для велосипедистів додаткові перешкоди”, – ділиться велосипедист.

Через такі дії автомобілістів чоловік серйозно постраждав в аварії.

Що велосипедисти – повноправні учасники дорожнього руху нагадують водіям і поліцейські офіцери громад – проводиться акція “Пропусти велосипедиста!”

“Стараємося зробити максимум профілактичної роботи, аби уникнути надзвичайних подій за участі велосипедистів, і в тому числі пішоходів”, – запевняє поліцейський офіцер Ківерцівської громади Іван Базилян.

татистику ДТП за участі велосипедистів наводять у поліції. Вже у цьому році на дорогах Волині трапилося 5 таких аварій.

Ще кілька днів і велосипедисти масово виїдуть на дороги. Тоді і стане зрозуміло чи ефективною була акція. У будь-якому разі, поліція радить про правила дорожнього руху пам’ятати усім і завжди.