Волинські правоохоронці відвідали 7-річного Матвія, який сам пішов до лісу “посмажити сала”, загубився і ночував в очереті. За мінусової температури в одній кофтині хлопчик пробув майже п’ятнадцять годин.

Нагадаємо, хлопець пішов з дому 7 квітня, наступного дня його розшукали правоохоронці. Інформація про випадок облетіла всю країну, чимало небайдужих пропонували допомогу, передали поліцейським іграшки, одяг, канцтовари для Матвія та брата. Згодом спеціальна комісія відправила братів до родичів, де вони тимчасово перебували в задовільних умовах.

Їхня мати, разом зі своїми батьками наразі стала на шлях виправлення, тому днями комісія вирішила повернути дітей додому, адже тут вони все ж біля рідних і можуть відвідувати школу.

Також ситуацію в цій сім’ї взяла на контроль місцева громада та представники відповідних служб.

18 травня, коли в село Холонів приїхала поліція, там працювали представники служб і громади та встановлювали в будинок меблі, привезли й посуд. Обіцяли тримати ситуацію на контролі та всіляко допомагати, у тому числі, з пошуком роботи для матері хлопчика, адже з трьох дорослих в сім’ї ніхто не працює. Мав прибути і староста села та особисто перевірити умови проживання та подбати про їх покращення.

Коли до поліцейських вийшов Матвій і побачив формений дитячий одяг, його радості не було меж. Він одразу вдягнув одяг та залюбки фотографувався з поліцейськими, посидів у службовому автомобілі і навіть виніс та показав свій щоденник.