Організаторка і директорка Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» Елла Яцута у рамках співпраці з місцевими виробниками продукції організовує ярмарки. Перший такий захід відбудеться 1 липня 2021 року.

Про це вона повідомила у програмі «По дорозі» на 12 каналі 1 червня.

«Я давно працювала з виробниками з Волині і Рівненщини – медоварами, сироварами тощо, які тільки починають працювати у цій сфері. Співпрацюючи з різними грантодавчими організаціями, ми організовували для них різні навчальні поїздки до Польщі», – розповіла Елла Яцута.

«В мене сформувався перелік людей, які в нашій області готують класний продукт, тільки починають і дуже потребують підтримки, але не знають, як знайти свого споживача», – зауважила організаторка.

У зв’язку з цим, каже вона, з’явився проєкт «Багатий Бодня», який зараз працює у тестовому режимі.

«Через сторінку у фейсбуці ми намагаємося допомогти виробникам налагодити продаж, тому що більшість із них із громад, а не з Луцька, і для них це складно», – зазначила Елла Яцута.

Наступним кроком мають стати ярмарки.

«Мені б хотілося робити ярмарки, але не у класичному стилі базарів, а з мистецькою складовою. Щоб люди могли не тільки придбати щось, а й пісню послухати, про книжку почути, потанцювати. У цьому напрямку ми працюємо», – повідомила організаторка.

За її словами, перший такий ярмарок відбудеться 10 липня.