До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 7 червня.

В жіночих лосинах, балетках, кофтині з блискітками та одноразових рукавичках. Поблизу Рожища поліцейські помітили чоловіка у жіночому вбранні. У такому дивному вигляді той блукав лісосмугою. Чоловік запевняв правоохоронців, що до лісу зайшов по нужді. Навіщо перевдягнувся жінкою пояснити не зміг. Підозрілого доправили у відділок, де і з’ясувалося, що він священник. Не знайшовши у панотця нічого компроментуючого, копи його відпустили. У Волинській єпархії УПЦ МП заявили, що батюшка має психічні розлади і давно не служить. Хоча на офіційному сайті єпархії ще у травні він значився як настоятель одного з сільських храмів Копачівської громади. Отож хворий чи грішний, – Марія Вавринюк спробувала розібратися.

У Луцьку легковик збив чоловіка і двох дітей. Батько з малюками віком 5 і 9 років саме переходили дорогу на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Ковельській. З відео камер спостереження видно, що іномарка мчала доволі швидко. Помітивши авто, що неслося, чоловік з дітьми чимдуж поспішили залишити проїжджу частину. Однак замість спрямувати машину у протилежний рухові пішоходів бік, водій, наздогнав чоловіка з дітьми практично вже на тротуарі. Усіх трьох травмованих госпіталізували. Діти – в реанімації, стан одного з малюків лікарі оцінюють, як вкрай важкий. Обставини аварії з’ясовують слідчі.

Затриманий із семистами тисячами доларів волинський митник Бурдейний запевнив, що безбідно жити йому допомагають батьки-заробітчани. У мережі з’явилося відео проходження ним конкурсу на керівника Волинської митниці. На питання про головні корупційні загрози на Ягодині Бурдейний відповів, що на його думку це переміщення товарів без сплати мита. Також, за його словами, на дороге авто дружини та новобудову обійстя за кордоном заробляють батьки.

Понад півсотні ковельських родин записали у сільські мешканці. Без їхнього відома і згоди, стверджують люди. Військове містечко №25 децентралізація підвісила між Ковельською та Дубівською громадами. Ще донедавна мешканці містечка користувалися усіма міськими вигодами, а тепер довідалися, що мають право лише  на сільську інфраструктуру. Вирішення нагальних проблем, як то: відсутність маршрутки, магазину, амбулаторії, хорошої дороги у ковельської міської влади просити уже не можуть. А у нової сільської не хочуть і вимагають повернути їм статус містян. Про конфліктну децентралізацію Ангеліна Гущина розповість.

Нові можливості – для волинського Прибужжя. Агенцію регіонального розвитку з одноіменною назвою відкрили у Володимирі.  Ініціатор і натхненник створення цієї громадської формації – народний депутат України Ігор Гузь. Він обіцяє досвідом і стратегіями перспективного розвитку територій з місцевими громадами ділитимуться визнані у різних галузях лідери і реформатори. Хто з них уже став у нагоді прибузьким територіям, – Ольга Матвєєва розповість.

У Луцьку за свою мрію співала сотня дітей зі всієї України. На театральному майдані відбувся гала-концерт пісенного конкурсу. Два дні фіналісти демонстрували свій талант і врешті відбулось довгоочікуване нагородження. Хто найбільше підкорив глядацькі серця та якими піснями запалювали конкурсанти – дивіться у наступному сюжеті

Із пом’якшенням карантину 12 канал знову відновив екскурсії для школярів. Першими цьогоріч закулісся телебачення побачили четвертокласники 9 та 26 луцьких шкіл. Малечі розповіли про секрети творення картинки в телевізорі і дали змогу приміряти на себе всі телевізійні фахи. Як школярі журналістами 12-го працювали, дивіться далі у сюжеті.

Видовищні поєдинки, цікаві техніки і великі амбіції. У Луцьку змагалися кікбоксери. Волинь вже має успіхи у цьому виді спорту на міжнародному рівні, а цими вихідними за чемпіонство міста боролися ще юні спортсмени, втім з не меншими завдатками. Як минув обласний чемпіонат з кікбоксингу у Луцьку – дивіться далі.