До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 6 серпня.

Міністерство охорони здоров’я України готується до можливого спалаху коронавірусу у зв’язку з поширенням нового штаму Дельта. У відомстві повідомляють, що розглядають три ймовірні сценарії перебігу цієї хвилі – оптимальний, песимістичний і помірний. За словами Віктора Ляшка, є і розрахована кількість ліжок, яка має бути надалі відведена для госпіталізації хворих на ковід, також скільки має бути кисневих і реанімаційних ліжок, якщо раптом буде важкий перебіг захворювання.

Упродовж серпня МОЗ очікує поставку 4 мільйонів ПЛР-тестів. Зараз, за словами, головного санітарного лікаря, сформований їх запас щонайменше на 3 місяці роботи. На стільки ж вистачить засобів індивідуального захисту. Також оновлюють клінічні протоколи. Щодо грошей для надання меддопомоги хворим на COVID-19 то їх вистачає до кінця року за умови помірного навантаження на систему охорони здоров’я. Якщо коштів бракуватиме, то головний санлікар країни клопотатиме до уряду про додаткове їх виділення.

Лучани змушені платити за вигадані і невикористані куби газу. Не платиш нараховане – за місяць буде борг, хочеш розібратися – оббивай пороги “Волиньгазу” або дзвони в колцентр, у якому лінія постійно зайнята. Поки проходиш десять кіл пекла, несплачена сума росте. За такою схемою у борговій ямі “Волиньгазу” опинилися вже сотні лучан. Компроміс та порозуміння між розлюченими споживачами та надавачем послуг шукала наша Анастасія Качина.

Національний регулятор вирішив, що підняти вартість електроенергії на 60% – допустимо. Недопустимо це для людей – вирішили депутати Луцькради. Через підвищення плати за комуналку урядники скликали позачергову сесію. З вимогою зменшити нарахування звернулися до центральної влади. Якщо зверху їх не почують, вдаватимуться до радикальніших методів. Детальніше у сюжеті – Ольги Матвєєвої.

На автодорозі Луцьк-Львів завершують будувати тимчасовий міст, кудою зможуть переправлятись легковий і громадський транспорт. На мості працюють десятки будівельників та спеціалізована техніка. Пішохідним мостом все ще користуються люди, які переходять від маршрутки до маршрутки пішки. Коли міст відкриють – у сюжеті Марії Вавринюк.

У Луцьку затримали чоловіка зі зброєю і наркотиками. На вулиці Гордіюк очевидці почули постріли та повідомили поліцію. Через якийсь час у дворах 40-го району, біля одного з будинків, озброєного чоловіка знайшли. На команди поліцейських дебошир не реагував та вигукував, що стрілятиме. Коли його затримали, то окрім пістолета у зловмисника виявили ще й наркотики.

«Квартирне питання» на часі! Невдовзі розпочнеться навчання, тож студенти вже активно шукають зйомне житло. В Луцьку пропозицій вдосталь, кажуть рієлтори. Однак є і неприємний сюрприз – з початку липня в Україні оренда житла подорожчала на 10-15%. Чим це зумовлено, на що слід зважати під час пошуку помешкання та як безпечно заселитися у Луцьку – з’ясовувала Ангеліна Гущина.

“Укрзалізниця” запускає додаткові потяги. Незабаром з’являться два маршрути. Нічний поїзд Київ – Рахів починає курсувати з 6 серпня. А з 9-го серпня українці зможуть подорожувати потягом Київ – Одеса. Він відправлятиметься через день по непарних числах до кінця літа. Крім того, “Укрзалізниця” додала вагони до найбільш популярних поїздів, що курсують з Києва до Маріуполя та Попасної.

Сезон відпусток 2021 у розпалі. Минулоріч через карантин багато охочих не змогли відпочити за кордоном, проте багато країн вже послабили правила в’їзду. Ще більше можливостей відкривається для вакцинованих людей. Ринути у заморські краї чи залишитись вдома, який відпочинок по кишені та чи не лячно мандрувати у час коронавірусу? Усе це в тих, хто тільки з потяга, що повернувся з моря, та волинян, які саме зібрали валізи в дорогу, розпитувала наша Ангеліна Гущина.

На 12 каналі знову маленькі гості. Вихованці англійської школи «Шерлок» побували за кулісами телебачення. Діти екскурсували кожним кабінетом каналу. На кожній локації у малечі виникало багато запитань про специфіку роботи на телебаченні. Справжнє інтерв’ю взяли у журналістів інформаційного відділу новин. Студія звукозапису дітлахам сподобалася по-особливому. Тут вони дізналися, що таке закадровий голос і як саме його записують.