Президентські реформи. Французькі діти ходитимуть в школу з трьох років. Президент Франції Емануель Макрон узаконив уже діючу норму. Реформа покликана зменшити нерівність в освіті, оскільки в бідних районах країни та на заморських територіях країни батьки з меншою ймовірністю відправляють своїх дітей в школу в ранньому віці. Нині, за даними уряду, лише два з половиною відсотки дітей  такого віку не відвідують школу. Однак, раніше відвідування школи, як і в Україні, офіційно розпочиналося коли малюку виповнювалось шість років.

 

Раннє навчання у Франції традиційне, адже ще з дев’ятнадцятого століття у країні батьки віддавали своїх трирічних дітей у так звані материнські школи. Там готували дітлахів до традиційного навчання. Школи, які діють нині – зараз модернізовані історичні заклади. Працюють Материнські школи як правило шість годин на день. До програми входять вільні ігри та ігри спеціального направлення, пісні, малювання, розвиток мови, читання уголос, бесіди, вправи та спостереження.

 

У графіку занять багато часу відводить для фізкультури та музики. Діти від п’яти до шести років готуються до шкільного навчання. Для них обов’язкові заняттях із читання, письма, графіки, математики. Однак розпорядок їх проведення визначається на основі вільного вибору дитини. З малюками багато часу працюють психологи, вчать комунікувати з іншими та працюють над ментальним здоров’ям дітей.