До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 7 вересня.

У центрі Луцька не розминулися мотоцикліст та водій таксі. Іномарка повертала на Винниченка, а водій двоколісного хотів проскочити перед ним. Невдалий маневр для мотоцикліста закінчився лікарнею. Його із черепно-мозковою травмою госпіталізували медики. Водій таксі не постраждав, запевняють у поліції.

Закатував до смерті. 9-річний лучанин виколов кошеняті очі. Тварину знайшли на колючому дроті паркану. Її побачили сусідські хлопчаки, які розповіли, що таке їхній одноліток робить не вперше. Що спонукає дитину так жорстоко поводитися з тваринами та хто понесе за це відповідальність, – у сюжеті Марії Вавринюк.

У Луцьку голова ОСББ без попереджень та причин відключає водопостачання жителям відразу трьох будинків. Ті, що мешкають на Кравчука, 42 нажалілися на недобросовісну голову об’єднання співвласників багатоквартирного будинку у міську раду. Директор ЖКГ Микола Осіюк каже: єдиний варіант вплинути на самоуправство голови.

Лучан, які три роки тому скидалися на ремонт ліфта у багатоповерхівці на Дружби Народів, 11, знову просять здати гроші на заміну тих же деталей. При тому, що підприємство, яке ремонтує ліфти, дало гарантію на роботи – 4 роки. Луцький міський голова дав доручення розібратися в ситуації і зняти монополію так званих експертів, а за необхідності – залучити до цього до правоохоронців.

Луцькі муніципали візьмуться за продавців, які влаштували стихійний ринок біля автостанції. Люди мало того, що торгують із землі, так ще й роблять це просто на проїжджій частині. Міський голова Ігор Поліщук доручив департаменту муніципальної варти вплинути на ситуацію та розігнати цей стихійний ринок.

Із луцького центрального парку викрали унікальний людиноподібний соняшник. Власник згуби хотів порадувати усіх лучан красою, адже, запевняє, квітка була незвичайною. Обурений садівник вимагає розслідування крадіжки і сподівається, що особливий соняшник ще цілий і неушкоджений. Деталі Ольга Матвєєва з’ясовувала.

Зовсім скоро левову частку поштових відділень у селах замінить послуга на колесах. Пересувні поштомобілі мають забезпечити поштові та банківські послуги жителям найвіддаленіших сіл. Втім, не всі мешканці населених пунктів раді такій новації. Люди звикли, що все необхідне можна зробити у стаціонарному відділенні. Найбільше це потрібно старшому поколінню, яке не користується картками і смартфонами. Дізнатися, що про реформу Укрпошти думають у селі, вирушила наша знімальна група. Що довідались – дивіться у сюжеті Марії Вавринюк.

Муніципали та патрульна поліція візьмуться виховувати дітей, які псують монумент на меморіалі Вічної Слави у Луцьку. Щоденно хлопці й дівчата влаштовують там розваги: на підніжжі пам’ятника вони гасають на скейтах, велосипедах, електросамокатах тощо. Луцький міський голова каже – через такі дії псується монумент, на який з бюджету громади часто виділяють гроші. Від доручив пояснити дітям та їхнім батькам, що такі покатушки на місці пам’яті – неприпустимі.

12 волинських школярів із малозабезпечених і багатодітних родин тепер зможуть навчатися дистанційно, адже відтепер мають власні комп’ютери. Освоюватимуть нове за допомогою подарованої техніки і діти з родин, які приїхали на Волинь зі сходу. Цікаво те, що задля хорошої справи об’єдналися люди абсолютно різних напрямків та покликань. Про щасливих дітей та благодійників – у сюжеті Анастасії Качини.

На кладовищах Луцької територіальної громади є безліч могил, які заросли чагарниками. У померлих не залишилося рідних, або ж вони виїхали за кордон, а відтак дбати про могили – нікому. Луцький міський голова доручив директорам ЖКГ та Луцького спецкомбінату порахувати, скільки грошей потрібно, аби привести ці місця поховання до нормального вигляду.

Лучани не втомлюються жалітися на роботу громадського транспорту в місті. Як завше нарікають на недостатню кількість маршруток вранці, увечері та вихідні дні. Мер міста Ігор Поліщук запевнив, якщо ситуація не зміниться і кількість нарікань не зменшиться – влада міста вживатиме радикальні заходи – прощатиметься із недобросовісними перевізниками.

У Нововолинську сміттєвози оснастили GPRS-навігаторами. На все витратили 12 тисяч гривень, – інформують у Нововолинській міській раді. Система GPRS за допомогою спеціальної програми буде виводити маршрут на екран телефона. Сам навігатор вмонтований під панель автомобіля, і водій не має до нього доступу. У міськраді переконані, це дасть можливість детально відстежувати маршрути автомобілів та чітко розраховувати паливо. А в перспективі – перерахувати тариф на вивіз побутових відходів.