Витратити тисячу за вакцинацію на ліки можна в будь-якій аптеці, запевнила заступниця голови Волинської облдержадміністрації Вікторія Левчук.

Про це вона сказала у програмі «Актуально» на 12 каналі 25 січня.

«Громадяни України, які досягли віку 60 років, пройшли повну вакцинацію і мають зелений сертифікат у застосунку «Дія» та електронну або фізичну картку єПідтримка, можуть у будь-якій аптеці придбати на цю тисячу ліків, яких потребують. Наголошую: ви можете купувати ліки як без рецепта, так і з рецептом. Я відвідувала кілька аптек і бачу, що в людей є такі запитання. Люди думають, що можна купити тільки ліки без рецепта», – зауважила посадовиця.

«Ще один важливий момент: ліки ви можете купувати як фізично в аптеці, так і через онлайн-аптеку. Обравши потрібні ліки, ви вводите інформацію з картки єПідтримка, як зі звичайної картки, оплачуєте і отримуєте ці ліки», – наголосила Вікторія Левчук.

Вона додала, що паспорт із собою в аптеку нести не потрібно, щоб підтвердити свій вік.

«У момент, коли ви здійснюєте оплату, банк автоматично перевіряє вік людини. Основна вимога – щоб на момент оплати ви досягли віку 60+, не залежно від того, коли ви виробили картку. Адже людина могла виробити картку, коли було 59 років. Головне – щоб на момент здійснення оплати вам було 60+», – зазначила заступниця голови ОДА.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волиняни без смартфонів теж отримають тисячу, – заступниця голови ОДА. ВІДЕО