«Олів’є на новорічний стіл? Та ж совок і радянщина!» – подумала наша Оля Матвєєва – і стала шукати альтернативу. Причому щоб і нешкідливу, і недорогу, і в дусі часу. Допоміг нам крутий шеф Володимир Юрін. Разом із ним ми приготували його авторський салат «Кров бульбаша». Чому така назва, скільки це коштує і взагалі як нарешті зіскочити з голки совкових традицій – дивіться у сюжеті.

А кому цікаво приготувати ці авторські страви, ось вам готові рецепти

Салат «Кров бульбаша»

250 г свинячої внутрішньої вирізки;

4-6 маринованих огірків;

4 яйця,

мікс зелені (салат, рукола, шпинат тощо).

Для соусу: 1 картоплина, 400 г вершків, 3 зубки часнику, сіль, перець.

Ріжемо на шматочки варену картоплину, додаємо вершки, часник, доливаємо грамів 50 маринаду з огірків, сіль і перець за смаком. Усе перемішуємо блендером.

Маринуємо м’ясо в олії, додаємо сіль та перець, відправляємо в холодильник. Тим часом вимішуємо з соусом зелень і подрібнені мариновані огірки. Дістаємо м’ясо, смажимо цілим шматком, щоб зберегти соковитість. Ріжемо на шматочки, викладаємо на зелень із соусом, звершу кладемо яйце-пашот.

Це порційний салат, тож сервіруємо кожному індивідуально: одна порція – це 3-4 шматочки м’яса і одне яйце.

Пекельні крильця від Володимира Юріна

6 курячих крилець;

500 мл кока-коли;

100 г кетчупу;

50 мл соєвого соусу;

100 г цукру;

1 шт. перцю чилі;

сіль, перець.

Готуємо соус. У каструлю наливаємо коли, соєвого соусу, кетчупу. Додаємо шматочками перець чилі, цукор, сіль та перець. Крильця обсмажуємо на олії. Кидаємо їх у каструлю до соусу і ще кілька хвилин доварюємо-досмажуємо.