Президента США Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру за зусилля, спрямовані на налагодження відносин з Північною Кореєю.
Лист, складений за ініціативи Люка Мессера, підписали загалом 18 республіканців. Трамп буде кандидатом на премію вже у 2019 році, оскільки термін подачі заявок у поточному році завершений. Раніше, американський президент заявив під час брифінгу, що він вдячний главі Південної Кореї Мун Чже Іну за його висловлювання про те, що Трамп заслужив Нобелівську премію миру.

Дев’ять людей загинули в результаті катастрофи військово-транспортного літака дабл ю-сей-130 у США. Він належав Національній гвардії Пуерто-Рико, летів з міста Саванна, в Тусон, де його мали вивести з експлуатації. Літак впав на дорогу в штаті Джорджія. За попередніми даними, він був збудований щонайменше 50 років тому. Всі члени екіпажу – пуерторіканці. Врятуватися не вдалося нікому. Один із свідків аварії розповів, що літак видав “гучний, дивний шум” перед аварією. Очевидцям вдалося зняти момент падіння на відео. На ньому видно, як літак фактично вертикально врізається в землю й після цьго вибухає. На землі під час катастрофи ніхто не постраждав.

Лідер вірменського протестного руху Нікол Пашинян оголосив перерву у кампанії громадянської непокори. Напередодні правляча Республіканська партія Вірменії погодилася підтримати кандидатуру Пашиняна на пост прем’єр-міністра. Голосування відбудеться 8 травня.

Пашинян сказав, що офіційно подасть свою кандидатуру в четвер і закликає прихильників провести величезний мітинг наступного вівторка, щоб “закріпити перемогу”. Він також наголосив, що протестуючі борються за свої права та гідність, а не за нового прем’єр-міністра.