Характерний димний смак, високі температури для смаження стейків, гнучкість для прямого та непрямого смаження на грилі – це лише мала частина того, що подарує вам вугільний барбекю, коли ви його придбаєте. Комунікабельна атмосфера під час запалювання та очікування вугілля сприяє частим зборам з друзями та рідними, що теж позитивно впливає на ваше життя. Якісні вугільні грилі мають численні переваги, які роблять їх першим вибором для любителів барбекю.

Завдяки конструкції, що нагадує димохід, колонні грилі забезпечують чудову подачу повітря. Вони швидко досягають високих температур і таким чином забезпечують інтенсивне смаження. Завдяки ефекту димової тяги, вугілля дуже швидко розжарюється та забезпечує швидке приготування.

Що треба знати перед покупкою вугільного барбекю

  1. Чому вони такі популярні? Вони мають закриту кришку, характерний димний смак, який виходить від смаження на розжареному вугіллі. Ідеально підходять для тих, хто шукає традиційний гриль.
  2. Яке деревне вугілля краще для шашликів? Класичне вугілля підходить для швидкого та гарячого гриля. З іншого боку, брикети ідеально підходять, якщо ви хочете довше готувати з рівномірним нагріванням.
  3. Як правильно доглядати за грилем на вугіллі? Ретельно очищуйте решітку пристрою після кожного смаження, щоб видалити будь-які залишки. Попіл слід регулярно звільняти, щоб забезпечити тривалий термін служби вашого гриля.
  4. Чим гриль на вугіллі відрізняється від газового? Вугільні моделі забезпечують інтенсивний смак, тоді як газові більш практичні, оскільки вони розпалюються швидше, а температуру легше контролювати. Смаження на вугіллі вимагає більше часу, але дарує смак і атмосферу, в той час, як газові грилі ідеально підходять для спонтанних вечорів барбекю.
  5. Який стандартний розмір решітки для гриля? Стандартний становить 57 см в діаметрі, оскільки забезпечує достатньо місця для кількох людей. Також це дозволяє використовувати різні аксесуари, такі як пластини або кошики для гриля, щоб розширити враження від барбекю.

Для вимогливих любителів гриля виробники пропонують гриль-станцію, яка ідеально поєднує гнучкість та продуктивність. Завдяки декільком зонам для смаження ви можете одночасно готувати декілька страв. Ці типи барбекю ідеальні для тих, хто планує великі гриль-вечірки або хоче готувати різні страви одночасно. З ними ви завжди матимете повний контроль над температурою гриля та зможете насолоджуватися автентичним досвідом приготування барбекю.