Президент США Дональд Трамп привітав заплановане закриття ядерного полігону у Північній Кореї. Про це він написав на своїй сторінці в Твіттері. “Північна Корея оголосила, що у цьому місяці вони закриють ядерний випробувальний полігон перед великою зустріччю 12-го червня. Дякую, дуже розумний і люб’язний жест!” Раніше, північнокорейські інформаційні агентства повідомили, що в процесі ліквідації ядерного полігону за допомогою вибухів будуть завалені всі тунелі, заблоковані входи в них і знищені спостережні пункти, КПП і дослідницькі лабораторії.

У грузинському Тбілісі правоохоронці провели масштабну спецоперацію у двох нічних клубах Бассіані і Галері. І вже за кілька годин під парламентом країни відбулися акції протесту. У Міністерстві внутрішніх справ Грузії повідомили, що протягом трьох місяців спецслужби вели оперативно-пошукові заходи в рамках боротьби з наркоторгівлею. Було затримано вісім підозрюваних, та 60 – причетних до цієї справи. Демонстранти висловили солідарність із затриманими. Протестувальники називають нинішню політику уряду щодо наркотиків “жорсткою” і такою, що базується на покараннях, а не турботі про наркозалежних. Близько двох тисяч молодих людей вимагали негайної відставки прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі, міністра внутрішніх справ Георгія Гахарії і поліцейських, які командували спецоперацією. Між протестувальниками та поліцією періодично виникали сутички.

Десятки тисяч британців взяли участь у демонстрації в центрі Лондона. Основною вимогою є підвищення мінімального розміру оплати праці та розміру фінансування сфери соціальних послуг. Організатором акції виступив Британський конгрес тред-юніонів. До протестувальників також приєднався лідер опозиційної у Великій Британії Лейбористської партії Джеремі Корбін. Він пообіцяв, що, отримавши місце у владних органах, створить окреме міністерство, яке гарантуватиме реалізацію прав трудящих. За даними конгресу трейд-юніорів, після фінансової кризи 2008 року тижнева зарплата середнього британського робочого досі на 32 долари менше, ніж десять років тому. Подібна динаміка зростання заробітної плати у Великій Британії є найгіршою за останні 200 років.