Американський президент – абсолютно передбачуваний. У політиці діє точнісінько так, як і у бізнесі. Про це заявили медіа-аналітики служби Голос Америки. Такі висновки експерти зробили проаналізувавши заяви президента США щодо ключових моментів у міжнародному діалозі. Наприклад, коли Дональд Трамп оголосив про вихід із ядерної угоди з Іраном, він додав: готовий зробити іранцям значно кращу пропозицію. А ось як Трамп прокоментував вихід США з Паризької кліматичної угоди.

Коли він вийшов з Транстихоокеанського партнерства, то розвернув на 180 градусів політику свого попередника Барака Обами щодо покращення дипломатичних відносин з Кубою. Щось схоже відбулось і в стосунках із КНДР. Про це говорить експерт Інституту Канота – Даг Бандоу.

Експерт також зауважує – те, що працює в світі нерухомості, не завжди є доречним в міжнародній політиці. Український політолог Олександр Палій  стверджує, що на початку (НАГОЛОСИТИ) президентства Трампа – ніхто не міг зпрогнозувати кроки одіозного республіканця.

Щодо КНДР – Прихильники Трампа говорять, він просто чекає на кращу угоду для американського народу. Але і досі переговори про нові міжнародні домовленості – як от Транстихоокеанське партнерство чи ядерна програма Ірану – навіть не почалися. Чи спрацює ця тактика з Північною Кореєю говорити поки що рано.

Політична діяльність – після бізнес справ. Така історія не нова й для нас. І в США, і в Україні нині країною керують бізнесмени. Дональд Трамп в минулому – підприємець. Він був президентом будівельного конгломерату Трамп Організейшн і засновником компанії Трамп Ентертейманд Резорт, що спеціалізується на гральному та готельному бізнесах. Петро Порошенко ж – також людина бізнесу. У його активах були і автовиробництво і медіабізнес і навіть – кондитерська компанія.
Подібні у двох президентів і рейтинги та їхня динаміка. На президентських виборах 2016 року Трамп здобув перемогу з майже 57-ма відсотками прихильності виборців. Після двох років перебування на посаді глави США рейтинг його впав до 42 відсотків. У його українського колеги ситуація суттєво гірша. За той самий період на посту Петро порошенко з 57ми відсотків впав у своєму рейтингу до одинадцяти. Однак, політологи не виключать, що й у Трампа може трапитись серйозне падіння рейтингів.