Президент США Дональд Трамп наказав представникам Вашингтона не підписувати комінюке за підсумками саміту “Великої сімки” у Канаді. Про це американський лідер написав на своїй сторінці в Твіттер. За словами Президента США, поведінка Прем’єр-Міністра Канади  на саміті джі 7 була “нечесною та слабкою”.

Американський президент раніше звинуватив адміністрацію Барака Обами у тому, що це вона дозволила Росії анексувати Крим, і знову підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу. Про це він заявив перед вильотом на саміт ”Великої сімки” у п’ятницю, 8-го червня.

Європейські члени джі 7 переконані, що це неможливо, доки не буде вирішене українське питання. Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Водночас, Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що зміна формату “Великої сімки” за рахунок повернення Росії можливе лише в тому разі, коли РФ дотримуватиметься Мінських угод щодо України. Про це французький лідер написав на своїй сторінці у Твіттер. За його словами, рішення залишається лише за Російською Федерацією.