Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд подав офіційне прохання до президента Росії Владіміра Путіна помилувати українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомили у прес-службі організації. Генсек має право це зробити від імені Ради Європи згідно з Європейською конвенцією з прав людини. На четвер, 28 червня, в Парламентській асамблеї Ради Європи заплановані термінові дебати щодо утримуваних Кремлем українських політв’язнів, за підсумками яких відбудеться голосування за резолюцію.

Принц Вільям прибув до Ізраїлю із першим офіційним візитом члена британської королівської сім’ї до регіону, яким у минулому керував Лондон. До країни він прибув із сусідньої Йорданії.  Герцог Кембриджський приземлився в аеропорту Бен-Гуріон, а потім вирушив в Єрусалим. Поїздка Вільяма оголошена неполітичною та присвячена здебільшого технологіям і спільним ізраїльсько-арабським проектам. Попри це – принц все ж зустрівся з ізраїльськими і палестинськими лідерами та відвідав визначні пам’ятки Єрусалима.

Міністри оборони дев’яти країн Європейського Союзу, включаючи Велику Британію, підписали угоду про формування спільних Європейських сил військового реагування. Документ дозволить Британії приймати участь у військових операціях ЄС і після Брексіт. Ініціативу спільних сил очолив президент Франції Еммануель Макрон. У військову групу ввійшли  Німеччина, Бельгія, Велика Британія, Данія, Нідерланди, Естонія, Іспанія та Португалія. Міністерка оборони Франції Флоренс Парлі зазначила, що угода має на меті спонукати збройні сили країн ЄС діяти спільно та скоординовано. Вона додала, що завдяки обміну кадрами та спільним навчанням, учасники договору, створять європейську стратегічну культуру. Ініціатива відрізнятиметься від європейського оборонного пакту, відомого як ПЕСКО. Він включає в себе всі країни-члени ЄС, крім Великої Британії, Мальти та Данії.