Майже три гектари землі на березі Стиру у Луцьку нині пустують. Про плани забудови ділянки на вулиці Ковельській, 17  нагадують лише купи землі та будівельного сміття. А ще два роки тому – у 2016-му – тут планували збудувати торгово-розважальний центр, офісні приміщення і висотний житловий комплекс. Такі плани налякали тоді місцевих архітекторів та краєзнавців. Вони критикували проект за щільність та висоту забудови, а також за те, що нові будинки можуть зіпсувати панораму Старого міста.
Хоча, був й інший проект. На березі Стиру пропонували збудувати готель та офісні приміщення у вигляді в’їзної вежі замку Любарта. Минуло два роки, а жоден із проектів так і не реалізували. Депутат Луцькради Андрій Козюра, який два роки тому представляв інтереси забудовника, пояснювати, чому будівництво не розпочалось та що ж врешті буде на цій землі, відмовився.

Натомість у мерії переконують – будівництво, якщо й буде, то не те, що планували. Мовляв високу забудову цієї частини міста не дозволили. Зі слів чиновника, тут можуть збудувати двоповерховий торговий центр. Однак, коли це буде – не знає ніхто. Поки мовляв немає ні потенційного забудовника, ні проекту.