У суботу, 16 березня, стартує пробне ЗНО. Учансики складатимуть тестування з української мови та літератури. Усі інші предмети здаватимуть 23 числа.

Про це повідомили у середу, 13 березня, під час прес-конференції центру ЗНО та моніторингу досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, пише Волинь24.

Головним завданням пробного тестування є випробувати процедуру, тому учнів просять поставитися до нього серйозно, прийти вчасно і не порушувати порядок проходження ЗНО.

Якщо учасник прийде, без документу, що посвідчує особу, якщо користуватиметься допоміжними матеріалами, також учасника буде позбавлено права продовжувати роботу, якщо він прибуде на пункт тестування пізніше 10:50, не зважаючи на те, що тестування оплачене, його не допустять до тестування.

Окрім ознайомлення процедури ЗНО, цьогоріч деякі учасники мають можливість отримати оцінку робіт бланку Б з української мови і літератури та математики. Таку унікальну можливість надає лише Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти (Волинська, Львівська, Рівненська області) для учасників, які одні з перших зареєструвалися на пробне тестування та вчасного його оплатили.

У Волинській області на пробне зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися понад 7 тисяч учасників.