Вісім одиниць спеціальної пожежної техніки та 36 чоловік особового складу гасили умовну пожежу на потенційно-небезпечному об’єкті. Цього разу волинські вогнеборці місцем навчань обрали територію однієї з приватних нафтобаз у Луцьку.

Ці навчання дали змогу ознайомитись із специфікою цього об’єкту, характеристиками його небезпечних ділянок, вивчити планування і джерела водопостачання, що у випадку реальної загрози дозволить у найкоротші строки приборкати надзвичайну ситуацію.

За тактичним задумом, пожежа виникла в резервуарі місткістю 400 кубучних метрів, створилась загроза поширенню полум’я на сусідні ємності. Першими до боротьби з умовним лихом приступила пожежна команда та добровільна пожежна дружина, а за декілька хвилин до місця події прибули чергові варти рятувальників ДСНС обласного центру.

Спочатку охолоджували палаючий резервуар та сусідні ємності потужними водяними струменями, а згодом, за допомогою автодрабини успішно провели пінну атаку.

На місці події також працював оперативний штаб, до складу якого увійшли працівники адміністрації підприємства та оперативно-координаційного центру управління ДСНС в області.