На 91 році життя помер засновник журналу Playboy Г’ю Хефнер. Американські ЗМІ зазначають, що смерть була природна, в оточенні родини та близьких.

У 1953 році вийшов перший номер відомого на весь світ журналу. Обкладинку Плейбоя прикрасила Мерлін Монро. Цей випуск розійшовся рекордним на той час тиражем в 70 тисяч екземплярів. Слава Г*ю Хефнера розлетілась по цілому світу. Згодом на стрінках глянцю з’являлися фото та інтерв’ю з найвідомішими зірками: Куртом Воннегутом, Джоном Траволтою, Шерон Стоун, Наомі Кемпбел..
Playboy зіграв важливу роль у ході сексуальної революції і залишається одним з найвідоміших у світі брендів. На додаток до головного журналу в Сполучених Штатах також виходять спеціальні національні версії Playboy по всьому світу. Українська версія видається з 2005 року.

Окрім заснування успішного бізнесу, Гефнер був відомий своїм гедоністичним способом життя, зокрема грандіозними вечірками за участі знаменитостей, які він влаштовував у своїх особняках у Чикаго та Лос-Анджелесі.