Десятки тисяч румунів вийшли на вулиці Бухаресту та інших міст країни на протест проти плану правлячої партії переглянути судову систему країни. У столиці на протест вийшли близько 30 тисяч людей, акції також проходили у містах Крайова, Плоєшті, Клуж, Галац, Брашов та багатьох інших.

Загалом у протестах взяли участь понад 70 тисяч осіб. У румунській столиці люди пройшли центром міста до будівлі парламенту. По дорозі демонстранти вигукували: “Ми не хочемо бути нацією злодіїв”,”Справедливість, а не корупція”, “Румунія, прокинься!”.

Правляча партія хотіла внести зміни ще на початку року, але відклала ці плани через масштабні протести у лютому. Опозиція заявляє, що соціал-демократи хочуть змінити судову систему, щоб взяти її під політичний контроль і послабити боротьбу з корупцією. В середині листопада Національний департамент по боротьбі з корупцією Румунії розпочав кримінальне розслідування щодо лідера Соціал-демократичної партії Румунії Лівіу Драгні за підозрою у корупції. Антикорупційний прокурор Румунії Лаура Кодруц Ковесі змінила цілу країну, власноруч відправивши на лаву підсудних тисячі високопоставлених чиновників.