Ковель належить до міст, у яких заборонили пересувні цирки з тваринами.

Відповідне рішення прийняли у липні. Але це не спинило приїзду чергового цирку в Ковель, повідомляють на сторінці Kovel Animals у Facebook.

“26 вересня і… черговий пересувний цирк з тваринами у місті! Афіші, флаери, та продаж квитків на шоу…” – ідеться в дописі.

Тим часом цирк із тваринами вже успішно продає квитки.

Зоозахисники роздумують:

“По факту, перед в’їздом у місто, цирк бере дозвіл у міської влади, без якого його перебування на території міста не є правомірним. У даному випадку органи самоврядування запевнили, що дозвіл не видавали, а далі… у ході однієї з телефонних розмов з представником влади, ми почули слідуюче: цирк знаходиться на приватній території (у межах міста, де діє заборона) якщо шоу будуть проведені, то буде скликана комісія, на якій щось там має вирішуватись, але не з цирком, а з власником земельної ділянки, на який проведуть дійство… (постфактум)

Цікаво виходить, є рішення, маємо відповідні органи, що слідкують за його виконанням і … цирк з тваринами, що вже успішно продає квитки.

Питання, чому бездіє міська влада, депутатська комісія, та правоохоронні органи, адже відбувається грубе порушення. Чи можливо, є зацікавлені особи, інакше яким чином пояснити відсутність реакції з боку можновладців?”

Крім того, вони звертаються до представників влади із закликом виконувати роботу згідно з чинним законодавством і прийнятими рішеннями.

Захисники тварин попереджають: “Далі вирішувати вам, хочете шоу з тваринами, то будьте готові до шоу з плакатами, телебаченням, пресою, та звинуваченнями у корупційних діях”.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ляльки замість тварин у цирку