Двадцять дев’яте жовтня, п’ятнадцята година. У сесійному залі облради потроху збираються депутати. Про позачергову сесію їм терміново повідомили лише ополудні.

Сесію облради скликали через нового голову Волинської облдержадміністрації.
Напередодні уряд призначив на цю посаду луганчанина Юрія Погуляйка. Він все життя провів на Луганщині, до цього працював у місцевих правоохоронних органах та в облдержадміністрації.
У Волинській облраді переконані, що немісцева людина не зможе стати ефективним керівником області.

Підтримують цю позицію і депутати облради.

На сесії депутати підтримали звернення до Володимира Зеленського. У документі просять змінити рішення та все-таки призначити місцеву людину. Голова облради сподівається, що президент дослухається.

Документ підтримали 45 депутатів із 46. Тепер – слово за президентом.

Довгоочікуване призначення! На Волині врешті буде новий голова облдержадміністрації. Знову приїжджий та у погонах. Ним став Юрій Погуляйко. Все життя пропрацював у правоохоронних органах. Кар’єру розпочав дільничим, потім дослужився до оперуповноваженого боротьби з економічною злочинністю. Працював також у податковій міліції в Донецькій області. Останнє ж місце роботи – заступник голови Луганської облдержадміністрації. Судячи з декларації, новопризначений губернатор Волині – людина не бідна. Юрій Погуляйко задекларував земельну ділянку, площею 700 квадратних метрів, 36 тисяч доларів, 260 тисяч гривень та автівку Фольксваген Туарег 2011 року випуску.  Та більш заможна, судячи із декларації, його дружина. Бо вона має аж три квартири. Дві – у Луганську, та одна в Києві. Також у жінки – 65 тисяч доларів та 240 тисяч гривень. Хоча, згідно тієї ж декларації – Юрій Погуляйко заробляє більше. До нього Волинську ОДА очолював Олександр Савченко – також у минулому правоохоронець. Після звільнення тимчасово виконував обов’язки Олександр Киричук. Проте, область не надто радісно збирається зустрічати Погуляйка. Аби висловити протест депутати навіть скликали позачерогове засідання облради. Про що там говорили знає Тетяна Бугаєнко.