250 тисяч туристів. Саме стільки прийняв Луцьк у 2017-тому році, стверджують в управлінні туризму та промоції міськради. Хоча зазначають, вираховувати точну кількість туристів − проблематично, тому статистика − орієнтовна.

Цьогоріч з бюджету міськради виділили майже півтора мільйони гривень для розвитку галузі туризму. Тоді деякі депутати зауважили, що цього нібито забагато. Очільниця управління дала відповідь, чому фінансування збільшили.
У цьому центрі можна замовити екскурсії, взяти карти міста безкоштовно, отримати відповіді на головні питання − де переночувати у Луцьку, які місця відвідати.

Окрім цього, за ці гроші планують організувати прес-тури для журналістів із інших регіонів, аби вони рекламували Луцьк у інших областях. Також міським коштом створять школу екскурсоводів, де будуть готувати кваліфікованих гідів. Окремою статтею витрат є туристична інфраструктура − встановлення спеціальних вказівників та плакатів по місту. У планах також встановлення макетів, визначних споруд прямо поблизу них, аби з ними навпомацки могли ознайомитись люди із вадами зору.