Уніформа в кольорах національного прапора не дискримінує українців. У цьому запевняє компанія Польщі Ліндаб, яка й змусила вдягати громадян України спеціальний одяг. Там пояснили, що усі співробітники, які не говорять польською повинні носити футболки іншого кольору. І це не залежно від національності.

Таке рішення нібито ухвалили для ефективної організації робочого процесу. Це необхідно, аби накази спочатку потрапляли до людей, які знають польську та інші мови в помаранчевих футболках, а потім до решти працівників у жовтому. На заводі запевняють, що вибір кольорів не містив прихований підтекст. Працівники в помаранчевих футболках відіграють важливу роль у Ліндаб, оскільки сприяють покращенню комунікації.
У компанії також відзначили, що не отримували скарг від працівників.

Ситуація набрала розголосу в засобах масової інформації. Це трапилося після анонімного повідомлення від одного з клієнтів заводу поблизу Варшави про нібито національну дискримінацію.
Раніше на цю ситуацію відреагував і омбудсмен Польщі Адам Боднар. Він звернувся до інспекції праці для проведення перевірки на підприємстві. Лише після неї уповноважений з прав людини зможе надати свої висновки. Український же офіс уповноваженого з прав людини в коментарі 12-му каналу заявив, що не має достатньо повноважень, аби провести власну перевірку.