Прикордонна служба Республіки Польща назвала основні причини відмови у перетині кордону з боку України. Минулоріч до цієї країни не потрапили 72 тисячі іноземців, з яких майже 30 тисяч є українцями. Основними причинами відмови є відсутність документів, які обґрунтовують мету й умови перебування в Польщі, відсутність актуальної візи у паспортах старого зразку чи іншого дозволу, що дає можливість перебувати в країні, недостатня кількість коштів, необхідних для перебування, транзиту через територію чи повернення іноземця додому.

Через грубі порушення, на так званому “зеленому” кордоні з Україною польські прикордонники торік затримали понад 160 громадян третіх країн (які не належать до ЄС).
Загалом у  2017 році до Польщі  легковими автівками завітали понад 18 мільйонів іноземців. На спільну з Україною ділянку кордону  припала більша частина трафіку − понад 10 мільйонів осіб. Волинський пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” посів третю сходинку серед українських КПП за кількістю людей, які перетинали кордон.