Працівники КП “Луцькводоканал” кажуть, що виявили причину постійного смороду в обласному центрі Волині. Неприємний запах нібито іде від території військового гуртожитку в Привокзальному районі.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав заступник міського голови Луцька Григорій Недопад.

За його словами, внаслідок неналежного утримання території та самого приміщення, всі фекальні відходи і стоки з усього будинку стікали в підвал, звідки їх викачували просто на територію будівельного майданчика, що розміщений у віддаленому і закритому від більшості людей місці.

“Прикро, що таке явище має місце в наш час і саме в одному з центральних районів Луцька. Однак у даній ситуації не варто звинувачувати жителів гуртожитку, які фактично опинилися заручниками ситуації”, – наголосив Недопад.

За словами мешканців, гуртожиток розміщений у так званому військовому містечку, що належить квартирно-експлуатаційному відділу міста Володимир-Волинський.

Зараз там будуються додаткові житлові площі, однак застарілі приміщення, за інформацією Григорія Недопада, утримуються в неналежному стані, каналізаційні мережі не прочищаються, а доступ до них мають лише власники. Мешканці проблемного гуртожитку давно хотіли приватизувати його і навести там лад, однак роками вони не можуть зробити цього, будучи обмеженими в своїх можливостях.

“Всі каналізаційні відходи стікали прямо в підвал їхнього будинку. Потім стоки щоденно викачуються у рови на будівельних майданчиках. Це і пояснює різкість і хвилеподібність смороду, що під час спеки утворював хмари, які накривали різні райони Луцька, залежно від руху повітря”, – йдеться у повідомленні.