Кабінет міністрів призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і одразу ж — виконуючим обовʼязки міністра.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні уряду 25 червня, – пише Бабель.

Більшість депутатів у Верховній Раді не підтримували кандидатуру Шкарлета. Тому Кабмін вирішив його призначити в обхід голосування в Раді тимчасово виконуючим обовʼязки.

Зазначимо, раніше колишній міністр освіти та науки Анна Новосад звинуватила  ректора ЧНТУ Сергія Шкарлета у плагіаті наукових робіт. За її словами, Шкарлет сплагіатив тексти в інших авторів для трьох своїх наукових робіт. Сергій Шкарлет це заперечив.

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. Того ж року Шкарлета обрали до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.