Кабінет Міністрів визначив показник, при перевищенні якого в Україні може бути введений жорсткий карантин. Обмеження можуть посилити, якщо кількість активних хворих на 100 тисяч населення досягне 60 осіб.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю BBC.

Він нагадав, що Україна вийшла із загального жорсткого карантину. Водночас у деяких регіонах фіксується зростання кількості хворих.

“Ми зараз маємо перевагу у порівнянні з часом запровадження карантину у березні. У нас готова медична система: ми закупили засоби індивідуального захисту, забезпечили як мінімум перший рівень для першої хвилі медичних закладів, ми підготували медичну систему морально. Суспільство встигло морально підготуватися, ми не отримали в країні паніку, яка б призвала до дестабілізації медичної системи і збільшення жертв. Першу хвилю ми пройшли спокійно у помірному сценарії”, – зауважив Шмигаль.

За словами прем’єра, Кабінет Міністрів контролює один із головних показників захворюваності на коронавірус. Наразі цей параметр становить 50 хворих на 100 тисяч населення.

“Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни і окремих областей”, – зазначив Шмигаль.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Хроніки коронавірусу: усе, що відомо на цей час. 30 червня