Двох прикордонників-хабарників виявили в різних кінцях України. Одного затримали у Берегово, Закарпатської області під час одержання неправомірної вигоди. Винагороду військовослужбовець Мукачівського загону вимагав за сприяння незаконному переміщенню тютюнових виробів через державний кордон України. На цей час інспектора прикордонної служби Кінологічного навчального центру Західного регіонального управління доставлено до військової прокуратури Ужгородського гарнізону. Стосовно нього буде вирішуватися питання щодо запобіжного заходу.
В той же час в іншій частині країни було  затримано інспектора Сумського прикордонного загону. Оперативники встановили, що військовослужбовець та двоє колишніх працівників МВС вимагали від одного з жителів обласного центру понад сорок тисяч гривень. Така щира вдячність була за сприяння в ухиленні від кримінальної відповідальності за можливу причетність до злочину. Правоохоронці задокументували отримання зловмисниками першої та другої частин хабара у розмірі п’ятнадцять тисяч гривень. Затримали на одній з вулиць Сум під час отримання  третьої частини – двадцяти семи тисяч гривень.
У рамках кримінального провадження двом зловмисникам оголошено про підозру у скоєні злочину. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру третьому учаснику угрупування. Триває досудове розслідування, зокрема щодо встановлення інших посадових осіб, причетних до протиправних дій.