Виконавчий комітет Луцькради звернувся до Кабінету міністрів із проханням дозволити роботу закладів харчування, розваг та нічних клубів після 23 години. 

У зв’язку із обмеженням роботи закладів харчування та розваг на період дії карантину, сотні працівників ресторанного господарства втрачають єдине джерело доходу для утримання їх сімей, що сприяє відтоку кадрів за кордон. Активні, молоді, кваліфіковані та сповнені сил лучани, масово їдуть працювати на сезонні роботи до Республіки Польща та інших країн Європейського Союзу. Адже брак робочої сили – головна небезпека для розвитку бізнесу в Україні, – пише пресслужба Луцької міської ради.

“Враховуючи те, що сфера харчування є однією із найвагоміших за кількістю людей, що працюють, у ній економічно активних суб’єктів господарювання у місті Луцьку, запровадження обмежувальних заходів щодо діяльності таких суб’єктів може призвести до непередбачуваних негативних наслідків та падіння соціально-економічних показників розвитку громади”, – йдеться у повідомленні.

Тож Луцькрада просить розглянути можливість внести зміни до підпункту 16 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами та скасувати заборону працювати на період дії карантину після 23-ї та до 7-ї години розважальним закладам (нічним клубам), а також суб’єктам господарської діяльності з надання послуг харчування (ресторанам, кафе, барам, закусочним, їдальням, кафетеріям, буфетам тощо).