Шістнадцятого лютого на олімпійських іграх у південнокорейському місті Пхьончхані було розіграно сім комплектів нагород з шести видів спорту: у скелетоні, лижних гонках, гірськолижному спорті серед жінок та чоловіків, ковзанярському спорті, фристайлі з акробатики та сноубордингу серед жінок.
Сьомий день Олімпіади також відзначився расистським скандалом. Австралійська коментаторка Джекі Купер неоднозначно висловилась про представників Китайської республіки, які брали участь у змаганнях з лижної акробатики. Аналізуючи виступ спортсмена, вона зазначила, що програма дуже “китайська”, і тому всі спортсмени виглядають однаково. Втім з її слів важко зрозуміти, чи екс-учасниця Олімпійських ігор говорить про стрибки атлетів, чи про зовнішність.
Нововірус, який з’явився на початку ігор, вже дістався учасників олімпіади в Пхьончхані. Двоє швейцарських фрістайлерів підхопили недугу і тепер страждають від розладів шлунково-кишкового тракту та високої температури

 

Російські вболівальники намагались пронести на трибуни прапор із зображенням Сталіна. Раніше у росіян вже забрали зображення Леніна, який вони намагались принести на стадіон під час лижних перегонів.
Після семи днів змагань найбільше медалей здобула збірна Німеччини. Друге місце посідає Норвегія, а треті у списку медалістів  – Нідерланди. В цей день першу золоту нагороду на Олімпійських іграх для своєї країни принесла представниця Білорусі Анна Гуськова. Вона перемогла у повітряній акробатиці.