В лондонському Альберт-Холі відбулась церемонія вручення 71-ї премії британської кіноакадемії БАФТА-2018.
Ведучою стала Джоанна Ламлі. Вона змінила письменника та актора Стівена Фрая, який протягом 12 років був обличчям заходу. Триумфатором  стала драма Мартіна Макдоні “Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі”. Стрічка отримала п’ять нагород, в тому числі, у номінації “Кращий фільм”. З перемогою вітали і виконавицю головної ролі – Френсіс Макдорманд.

 

Кращим актором другого плану став Сем Роквелл. Автора стрічки Мартіна Макдона визнали кращим сценаристом. У фільмі розповідається про мати, яка орендує три рекламні щити, аби привернути увагу до нерозкритого вбивства своєї доньки.
Щодо інших переможців. Гаррі Олдман визнали кращий актором – за роль Вінстона Черчілля у фільмі “Темні часи”. Стилісти картини отримали нагороду за “Кращий макіяж і зачіски”. Драма “Форма води” режисера Гільєрмо дель Торо перемогла у трьох номінаціях: “Кращий режисер”, “Краща оригінальна музика” і “Кращі декорації”.

Елісон Джейні – володарка титулу  “Краща актриса другого плану” за роль у стрічці “Я, Тоня”.  Гетя Даніеля Калуя за роботу у цій стрічці визнали “Зіркою, що сходить”. До речі, переможця цієї номінації визначає публіка шляхом голосування.

Відзначимо, цього року на церемонії вручення був негласний дрес-код. Всім гостям рекомендувалося прийти в чорному в знак протесту проти сексуальних домагань і підтримки руху ТАЙМЗ АП.