Російський напрямок приніс Укрзалізниці найбільший прибуток минулого року. Зокрема, державній компанії вдалося заробити на потязі Київ-Москва 154 мільйони 500 тисяч гривень. Такі дані подають в офіційному звіті Укрзалізниці.

До п’ятірки найбільш прибуткових увійшли також потяги Одеса – Москва та Київ – Санкт-Петербург. Загалом на цих напрямках Укрзалізниця отримала ще 119 мільйонів 390 тисяч сумарного прибутку.
У підприємстві пояснюють це високою вартістю квитків, адже аби доїхати до Москви з Києва потрібно заплатити від трьох тисяч ста гривень в один кінець.Також російський залізничний напрямок став популярнішим після того, як Державна авіаційна служба України у 2015-му році оголосила про повне припинення повітряного сполучення між Україною та Росією.
В цілому, минулого року потяги далекого сполучення були неприбутковими. Вони принесли компанії більше трьох з половиною мільярдів гривень збитків. Зокрема, це через потяги Маріуполь – Львів, Ізмаїл – Одеса та Київ – Рахів. Наразі в Уряді розглядають питання припинення і залізничного сполучення з Росією. Про це міністр інфраструктури говорив наприкінці минулого року після того, як Росія пустила свої потяги в обхід України.