Коли людина вдається до допомоги ворожки, вона тим самим ставить Бога на інший, другорядний, план, адже не вірить, що саме Бог здатен їй допомогти у цей момент.

Так вважає священник, настоятель храму Усіх Святих Землі Української у селі Струмівка Михайло Янкевич. Про це він сказав у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі 29 вересня.

«Перша заповідь говорить: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене». Або наступна заповідь: «Не роби собі ідола, кумира…». От звідси ми й повинні будувати своє християнське життя, а не ставити Бога на інший план, а собі робити якогось кумира. Господь говорить: «По вірі вашій дасться вам», – каже Михайло Янкевич.

За його словами, люди дуже часто зі своїми проблемами йдуть передусім до знахарок, ворожок, а не до церкви.

«Поки людина не оббігає всіх бабок, поки не виллє всіх яєць, і воно не допомагає, лише тоді вже йде до останньої інстанції – до церкви, щоб священник помолився. Постає питання: чому людина зразу не йде до церкви? Виходить, що ми більше віримо у силу яйця, ніж у силу хреста. Ось від того породжуються якісь проблеми, негаразди в сім’ї, в родині. У що ми віримо – те і маємо», – констатує священник.

«Якщо виникають якісь проблеми, ми повинні йти до церкви, до священника, щоб він звершив молитву. Але це не означає, що ви попросили священника – і отримаєте те, чого хочете. Ми повинні ще вірити у те, що Господь може вчинити за нашим проханням. Усе залежить від того, чи я вірю у силу хреста, що він мені допоможе», – наголошує Михайло Янкевич.

«Не може лікар оздоровити хворого, якщо він цього не бажає. І Христос не може допомогти людині, якщо людина не вірить», – додав він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Які ікони повинні бути вдома. Пояснення волинського священника