До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 20 квітня.

В області тимчасово запровадять особливий режим. Правоохоронці матимуть право перевіряти документи, оглядати автівки і обмежувати рух транспорту. Все це – у рамках антитерористичних навчань, попереджають у СБУ. Їхня мета – скоординувати дії усіх силовиків під час надзвичайних ситуацій, відпрацювати алгоритм захисту кордону і стратегічно важливих об’єктів. Точну дату навчання не називають, оскільки тривога буде оголошена зненацька. Це дозволить зробити тренування максимально реальним і виявити слабкі ланки взаємодії між різними службами і відомствами.

Організоване угруповання, яке контрабандою завозило в Україну несертифіковані медикаменти онкологічної і репродуктивної групи, викрили правоохоронці. Медпрепарати збувалися через інтернет-магазини. Також слідством встановлено, що ліки транспортувалися і зберігалися з порушенням санітарних норм, без дотримання температурного режиму, а відтак, можуть нести потенційну загрозу життю і здоров’ю. Споживачів просять бути обачними.

Нема школи – нема села. Проти закриття навчального закладу у селі Секунь повстали місцеві мешканці. Залишити школу просять і учні, навіть звернення пишуть до сільради. Натомість голова громади переконаний: осучаснити старі і подекуди вже аварійні приміщення значно дорожче, як придбати шкільний автобус, і возити дітей на навчання у сусіднє село. Чи знайшли сторони конструктив – Вікторія Притулюк розповість.

Антимонопольний комітет України попереджає, що особливо прискіпливо відстежуватиме ціни на пальне. У відомстві заявили, що дослідили роздрібні ціни на високооктанові бензини та дизпалива у січні-березні і знайшли невідповідність ринковим факторам. Вже у середині березня європейські котирування почали знижуватися, а на українських АЗС вони і надалі зростали. Відтак, десятьох ключових учасників ринку застерегли від необґрунтованого підвищення вартості пального та спроб створити штучний їх дефіцит.

До осені вартість електроенергії зросте удвічі і складатиме близько 3,5 грн за кВт-год. У результаті цього можуть повернути пільговий тариф на перші 100 кіловат, проте його розмір буде уже не 90 копійок, як раніше, а 1,68. Саме такою є вартість одиниці електроенергії сьогодні. Як ми розповідали, минулого тижня українські парламентарі провалили голосування за повернення пільгового тарифу на електрику та річний мораторій на здорожчання енергоносіїв.

Покупка, вартістю 50 тисяч гривень – і субсидію не призначать. Про це попередили у Мінсоцполітики. Тут підрахували, що нові правила скоротять кількість субсидіантів “на кілька відсотків”. Зараз проводять роботу з підтвердження права на субсидії. Як уже повідомлялося, Кабмін посилив вимоги до умов надання житлових субсидій. Тепер при їх призначенні враховуватимуть також і наявність депозитів, доходи від них, дивіденди та поїздки за кордон.

За боротьбу з пияцтвом відразу у 10-тьох селах взявся дубівський сільський голова. Почне із кореня зла, а не його наслідків. Під місцеві санкції потраплять самогонщики. Способів прикрити підпільні гуральні вигадав кілька, і всі вони битимуть по кишені. Вікторія Притулюк навідалася до Дубівської громади і дізналася, що думають про антисамогонні репресії і ті, хто хмільне жене, і ті, хто його споживає.

Третя хвиля ковіду в Україні пішла на спад. Втім, на новий ріст захворюваності епідеміологи очікують за 3-4 тижні після Великодня. На цей період в Україні заплановано ввести “особливий режим” карантину. Та людно у храмах буде вже цієї неділі. Православні християни відзначатимуть вербницю. Ми зустрілися із більшістю лідерів релігійних громад Волині і розпитали, як правитимуть святкові служби і освячуватимуть великодній хліб різні конфесії. Усе вже знає Ольга Матвєєва розповість.

Цієї ночі, патрулюючи вулиці, луцькі копи помітили собаку, який лежав просто посеред дороги. Запідозривши, що пса, можливо, збив автомобіль, патрульні зупинилися. З’ясувалося, що з чотирилапим все гаразд. Більше того, він притьма застрибнув до поліційного авто. Оскільки поруч не було господаря, правоохоронці вирішили забрати його із собою і сповістити про знахідку. У патрульних собаці вочевидь сподобалося. Він навіть взяв участь у вранішньому шикуванні. А вже за кілька годин знайшовся і господар. В іншому разі патрульні готові були взяти лабрадора до себе на службу.

Спорт, друзі і активний відпочинок упродовж 10-ти років об’єднує аматорів дворового футболу. А цього разу – ще й патріотизм. На честь тих, хто воював за українську незалежність і сьогодні на передовій, любителі футболу організували чемпіонат. Матч з патріотичним духом зіграли близько сотні юнаків Волині та Рівного. Вікторія Притулюк розповість подробиці.