Президент Росії Володимир Путін відреагував на домашній арешт свого кума Віктора Медведчука через підозру у держзраді в Україні. 

Про це повідомляє УП з посиланням на російські видання “РИА Новости”, ТАСС.

“Зараз, як відомо, там відбувається абсолютно очевидна зачистка політичного поля. Закриваються загальнонаціональні засоби масової інформації. І нічого, наші партнери західні ніяк на це не реагують, якщо не сказати, підтримують подібне рішення. З політичних мотивів, вибірково, комусь в провину закидають роботу з Росією в сфері економіки, хоча багато, в тому числі і осіб з вищого політичного керівництва країни, активно працюють протягом багатьох років в Росії і в Криму теж, і нічого”, – зазначив Путін.

“Тобто це рішення політичне і вибіркове, спрямоване тільки на одне: зачистити політичне поле від тих сил, які виступають за мирне вирішення кризи на Донбасі і добросусідські відносини з Росією. Це питання, яке повинно завжди знаходитися в полі нашої уваги, і ми своєчасно, належним чином, беручи до уваги ті загрози, які для нас створюються, повинні будемо на це реагувати”, – підкреслив президент Росії.