На думку голови Турійської громади Олексія Безсмертного, робити благоустрій у центральній частині селища, де зараз ринок, не на часі. Цю територію варто залишити, аби люди мали де заробити, каже він.

Про це йшлося у програмі «Позиція» на 12 каналі 28 жовтня.

Місцеві мешканці на запитання «Що б ви змінили у Турійській громаді?» висловлювали пропозицію зробити благоустрій у центрі селища

«Тут дуже багато екзотичних рослин росло, були дуже гарні алейки з лавочками, був кінотеатр «Ювілейний». У центрі, де адміністративні будівлі, були алейки із трояндами, ялинками, лавочками. Було дуже гарно і затишно. Оцього затишку трошечки зараз бракує», – сказала місцева мешканка.

Голова громади каже, що зачіпати територію, яка під ринком, не будуть.

«У певний період у центральній частині Турійська створився ринок. Ринок для Турійська – це на зразок ринку в Луцьку біля замку. Так, це вигляд. Але, крім того, це робочі місця і заробіток для багатьох сімей. У Турійську це 100 сімей, а для Турійська це багато. Тобто сто сімей живуть за рахунок того, що в центральній частині, де раніше була площа біля кінотеатру, де були висаджені хвойні дерева, функціонує ринок. Зважаючи на малу кількість робочих місць, де людина може заробити копійку, на думку селищної ради, поки не на часі зачіпати цю територію. Її варто залишити там, щоб люди заробляли», – заявив Олексій Безсмертний.

Тим часом, каже він, місце для відпочинку існує, це – парк.

«Там вдень дітвора бігає на роликах, ввечері молодь збирається, влітку проводимо масові заходи. Парк для такого селища, як Турійськ, достатній у плані масштабу. Можливо, недостатній у плані насичення, але він є», – зазначив голова громади.

Також він прокоментував облаштування площі біля селищної ради.

«Біля селищної ради, приміщення колишньої адміністрації площу оновили у плані озеленення, але не міняли бруківку тільки з тієї причини, що є речі важливіші», – сказав Олексій Безсмертний.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Втратимо понад 2 мільйони», – голова Турійської громади про загрози для місцевого бюджету