У кінотеатрі PremierCity відбувся допрем’єрний показ фільму “Шлях поколінь”. В основі сюжету історія одного київського хлопця, який думав, що війна на Сході його не стосується. Проте одного дня він із дружиною потрапляє на Волинь. Стрічка поєднує минуле та майбутнє. Від війни українських повстанців – до сучасних подій на Сході.

Автор фільму каже: надихався історією нашої землячки – зв’язкової УПА. Але, зізнається, в планах був короткий документальний метр.

Одне із найважчих завдань під час створення фільму – вдало підібрати акторів. Бо шукати зовнішньо схожих на прототипи, каже продюсер, було не найкращою ідеєю.

Навіть деякі актори не завжди могли передати роль волинських повстанців тих часів. Це потрібно відчувати. Не завжди справлялись. Але Слава Богу, все вдалося”, – каже автор фільму, кінопродюсер Михайло Ухман.

Хвилювався, розповідає Михайло, за реакцію ліцеїстів, які були на першому кінопоказі. Мовляв, покоління Тік-Току не оцінить. Але фільм, каже, підлітків приголомшив. Серед акторів також були діти. Запевняють: переглянути стрічку однозначно рекомендуватимуть друзям.

Стрічку “Шлях поколінь” усім охочим можна буде переглянути уже навесні.