Звісно, всі діти – різні. Якщо мрієте, аби ваше чадо вправно каталося на роликах і кайфувало (разом з вами, звісно!) від драйву і екстриму – тільки вам вирішувати, з якого віку починати привчати малечу до цього діла.

Ми ж поділимося з вами кількома максимально практичними порадами на основі досвіду тисяч і тисяч інструкторів.

І от, до речі, порада перша: ролики та аксесуари купувати варто на https://rollerblade.in.ua/.

Втім, мова зараз про інше. Отож, поїхали… Коли найкраще починати вчитися

Оптимальний час: 7-8 річний вік. Чого саме тоді? Дитина досягає віку перших викликів, формування амбіцій і смаків. Вона уже достатньо фізіологічно готова до тренувань. Зчитування моделей поведінки оточуючих починає бути більш усвідомленим, що стимулює процес навчання.

Одним словом: саме час!

(Тому, до речі, ми й назвали свою статтю “На вісім – у вісім”: бо скільки коліс у роликах: правильно – вісім!)

До речі, купити ролики Rollerblade Microblade дитячі – запорука безпробемного навчання.

Чи можна навчитися без інструктора?

Ми стверджуємо, що так. Але при тому треба дотримуватися кількох умов. Оптимально – якщо ви (себто мама, тато чи хтось інший, хто взявся вчити дитину кататися) – самі вмієте це робити.

Якщо ж ні: перегляньте кілька навчальних відео в ютубі. Це вам дасть базу розуміння техніки катання.
Як підготуватися до першого уроку?

Звісно, ми маємо на увазі, що ролики у вас вже є, захисна амуніція – теж. А ще – згода (або й – нестримне і усвідомлене бажання!) дитини вчитися. Що далі?

А далі вибираємо безпечне (і бажано малолюдне – дитина може банально ніяковіти через свою незграбність перших кроків) місце з рівним і твердим покриттям. До прикладу, доріжку у парку чи міську площу. І не здумайте вчитися на проїжджій частині міських доріг!

На малечі мусять бути добре зафіксовані на нозі ролики, а ще – шолом, налокітники, наколінники та захисні рукавички. Себто речі, які захищають місця, що травмуються під час падіння.

А падіння будуть! І до цього ви маєте під час розмови підготувати свого учня чи ученицю.

Перший урок

Допоможіть малечі стати на ролики. Хай для початку просто постоїть – на траві чи іншій м’якій поверхні. Має відчути, як ролики тримають її тіло.

Наступний крок: навчитися тримати рівновагу. Головне тут – широко розставляти ноги.

Тепер – до руху!

Базові рухи – згинаємо коліна, нахиляємося вперед. Ця нехитра маніпуляція – це теж про рівновагу. Але вже під час руху.

А рухатися треба починати з буквально “мікроскопічних” доз. Дитина повинна робити короткі кроки на місці, переміщаючи вагу з однієї ноги на іншу. Малеча має відчувати баланс і ковзання.

Звісно, усе це – спираючись на вас, тримаючи вас за руки.

На цьому етапі ви “застрягнете” надовго, будьте до цього готові. Поступово (може навіть на другому чи третьому занятті – починайте збільшувати крок).

Далі – вчимося відштовхуватися і гальмувати. До речі, тому для навчання краще купувати ролики з п’ятковими гальмами.

Це – база! Навчиться робити усе описане вище – далі справа піде швидше.

* * *

А тепер – до найголовнішого. Дитина, яка починає опановувати абсолютно нове для неї заняття – точно неймовірно хвилюється і відчуває невпевненість. Загострюйте увагу на кожному, навіть найдрібнішому успіху! Хваліть її за це! Підбадьорюйте, якщо щось не вийшло! Жартуйте! Випромінюйте позитив і впевненість, а не роздратування чи злість. Пам’ятайте – головне: не вбити у дитині віру у власні сили.