При виборі кухонного гарнітура особливу увагу слід приділяти матеріалам, із яких виготовлені модулі. Комплекти з натурального дерева мають не дуже демократичну ціну, тому рідко застосовуються навіть у люксових інтер’єрах. До того ж, деревина, при всій своїй природній красі, має деякі недоліки. Матеріал боїться вологи та високих температур, а тому потребує особливого догляду. Крім того, дерево — це важливий природний ресурс, який охороняється екологами, його кількості просто не вистачить, щоб закрити всі потреби масового споживача. Тому сучасна меблева індустрія пропонує гарнітури із більш доступних та функціональних матеріалів — ДСП та МДФ.

Кухні з ДСП

ДСП (деревно-стружкова плита) — це доступна альтернатива натуральному дереву, що виробляється за допомогою склеювання стружок спеціальним складом із синтетичних смол. Практичний та зносостійкий, матеріал отримав визнання серед професіональних дизайнерів, а також заслужив схвалення екологів. Адже за рахунок безвідходного виробництва суттєво скоротилося вирубування лісу. Подібна кухня в інтернет-магазині та для багатьох звичайних споживачів є вибором №1.

Фото https://aklas.ua/. Кухня Світ меблів Модульні кухні Мішель

Але треба зауважити, що стандартна деревно-стружкова плита має пористу структуру та боїться вологи. Щоб вирішити цю проблему, виробники покривають листи додатковим шаром — тобто готова кухня виробляється з ламінованої ДСП.

Матеріал також відрізняється простою обробкою, що обумовлює широку кольорову гаму готової продукції. В різноманітті гарнітурів ви можете переконатися самі, завітавши на сайт меблів АКЛАС. ДСП — оптимальний варіант, якщо ви хочете мати стильну кухню, заощадживши при цьому сімейний бюджет. Крім того, якщо ви любите постійно експериментувати та оновлювати інтер’єр, то переплачувати за більш дорогий гарнітур не має сенсу.

Особливості МДФ

МДФ (дрібнодисперсна фракція) — це матеріал з деревного волокна, окремі шари якого склеюються за допомогою натуральних карбамідних смол під високим тиском. МДФ є більш дорогим варіантом, а також важчим, ніж класична стружкова плита. Завдяки вологостійкості він підходить для створення не тільки кухонних гарнітурів, а й для меблів у ванну кімнату та інші вологі приміщення.

Покривається МДФ плівкою. Крім того, можлива декоративна обробка предметів, адже висока щільність матеріалу дозволяє виконувати візерунки на поверхні, а також виготовляти модулі нестандартної геометрії. Кухня із МДФ є оптимальним рішенням для тих, хто облаштовує кімнату на довгі роки.

AD_4nXdKWFYx0WhdKmdGT_azhKdjXXdAXu3S0OMg359HnCkvhbICRoBzLUr0IKBJ9OuY3KsQRHb30VPYPw_uh2zhoUFgB__urEIDMTrKnJZKxaYfvQHfZEJJ0yADCbm47CQtYNUzaS_4bsxKjETgEBWOpziR8wjj?key=ukbjw8FRI4FGzXI6mFQ6ag

Фото https://aklas.ua/. Кухня Світ меблів Модульні кухні Прованс

Варто зазначити, що меблі як із ДСП, так і з МДФ можуть бути виконані в різному стилі. Можно завжди підібрати гарнітур для найбільш оригінального інтер’єру, будь це класика, модерн, мінімалізм чи прованс. Вибір конкретного рішення залежить від власних побажань та бюджету.

Який матеріал ви б не обрали, слід довіряти лише перевіреним виробникам. Серед професіоналів затребувані кухонні гарнітури від таких брендів, як “Комфорт меблі” та “Світ меблів”. Обидва виробника пропонують якісну продукцію із сучасним дизайном.