Ви – ті щасливі батьки, які зуміли зацікавити своє чадо катанням на роликах? Вітаємо. Просто чудове заняття – тут вам і  розвага, і файний спосіб покращити фізичну форму, координацію та витривалість. Втім, рано чи пізно ви почуєте (якщо ще не почули) від свого сина чи доньки питання: “мамо, тату, мені нецікаво просто кататися по вулиці чи двору!”

Що робити?

Передусім – потішитися! Адже ваша дитина розвивається, шукає більшого, прагне “не стояти на місці” не лише у прямому, а й у переносному значенні. Ну а потім – треба допомогти дитині вибрати той вид спорту, який дозволить їх, не кидаючи ролики, отримати азартне, цікаве товариське і мотивуюче до перемог заняття. 

Останнім кроком, до речі, має бути вибір нових – якісних і підходящих до обраного заняття роликів. Їх, до прикладу можна купити ось тут roliki-extrim.com.ua. Втім це буде потім. Поки ж що серед багатьох видів спорту на роликах, кожен з яких має свої особливості та переваги, обираємо найбільш цікавий. Ну ось наприклад:

Ролер-фристайл

Ролер-фристайл

Це коли катаються між конусами, що розставлені в лінію. І не просто катаються – а виконують складні трюки і маневри. Саме в цьому полягає основна мета такого виду спорту.

Часто це роблять під музику, а відтак такий вид спорту стає чимось схожим на фігурне катання, тобто наближеним до мистецтва танців. Якщо ваша дитина має мистецькі задатки – це може їй сподобатися. Саме тому це заняття інколи називають “артистик-слалом”.

І не думайте, що це щось несерйозне! З фрістайл-слалому проводять навіть чемпіонати світу, тож ваша дитина буде мати і кумирів, і приклад на наслідування, і стимул серйозно працювати.

Агресивне катання

Це коли роблять трюки на спеціально обладнаних майданчиках чи скейт-парках або в міському середовищі, використовуючи перила, сходи та рампи.

Таке катання часто поєднують з виконанням акробатичних трюків у повітрі. Фанати цього дійства скачуть з висоти, гасають по похилих поверхнях, використовують трампліни тощо.

Адреналінове, і навіть дещо хуліганське заняття. Радимо привчати до нього дитину тільки під наглядом, і до того ж тільки у тому разі, коли ваше чадо має схильність до вродженої відповідальності, обережності і самодисципліни. 

Спідскейтинг

Якщо просто – це їзда наввипередки. З усіма речами, які з цього випливають. Потрібні спеціально підготовлені траси або стадіони. Потрібні спеціальні ролики – з великими колесами. 

Ну і звісно потрібна чітка мотивація дитини розвиватися у цьому напрямку. Це, певно, серед роликових видів спорту – один з найбільш спортивних. Себто серйозних і без натяку на розваги. Тож підійде цілеспрямованим і серйозним характерам.

Роллер-дербі

Командний, контактний і видовищний вид спорту, придуманий в США у 1929 році. Дві команди, по 15 учасників у кожній, на спеціально розкресленому полі намагаються прорватися у спеціальну зону, яку захищають суперники. Прорвався – плюс очко. Більше набрав за визначений час – твоя команда виграла. 

Змагаються, блокуючи суперників бедрами, животами, боками, верхньою частиною рук (від плеча до ліктя) спиною, грудьми і навіть сідницями. Заборонено штовхатися.

Максимально азартна гра, яка до того ж розвиває у підлітків вміння діяти у  команді і стратегічне мислення.

Хокей на роликах

Хокей на роликах

Це як звичайний хокей, але не на ковзанах, а на роликах. Можливо грати на спеціальних майданчиках або й в спортзалах.

Якщо роллер-дербі – традиційно більш жіноча гра, то хокей, звісно – для чоловіків. У підлітків точно розвине швидкість, маневреність,  командну взаємодію і вміння мислити стратегічно.