На календарі – перший день нового місяця. Передаючи дані про використану за останні 30 днів електроенергію, ви раптом помічаєте, що показник на лічильнику – значно більший, ніж був раніше. 

Це при тому, що ви все робили як зазвичай:

  • нових електроприладів не вмикали,
  • прали не більше двох разів на тиждень,
  • прасували всього раз, і то одну сорочку, коли в гості йшли,
  • прибирали з пилососом раз на тиждень,
  • готували їжу здебільшого у “бутербродному” стилі,
  • пили чай, сушили і вкладали волосся, дивилися телевізор і т.п. – не більше, ніж попереднього місяця!

Порахувавши суму, яка стоятиме у платіжці за комунальні послуги, беретеся за голову. А далі починаєте з’ясовувати – у чому ж причина?

А вона може бути на диво простою, хоча й не надто очевидною, і ховатися в одному слові – холодильник.

Саме так.

Експерти порахували, що власне на цей прилад припадає до 15 відсотків усієї електроенергії, яку використовують у звичайній квартирі. А якщо у вас на кухні стоїть застаріла модель, та ще й із низьким класом енергоефективності, – то й більше. І ремонт тут навряд чи допоможе.

Висновок очевидний: час купувати новий холодильник. Приміром, скориставшись ось цим посиланням https://comfy.ua/refrigerator/brand__whirlpool/, яке приведе вас на сторінку з максимально великим вибором! Бо електроенергія постійно дорожчає, відповідно суми у платіжках будуть постійно збільшуватися.

Продукти з холодильника

І продукти у старому холодильнику уже не так добре зберігаються, і запах з’явився неприємний, якому годі дати раду, і морозилку доводиться часто розморожувати.

Головне – тверезо оцініть бюджет

Вирішивши придбати нового домашнього помічника, вам, найперше, необхідно визначитися із бюджетом, який ви можете для цього виділити.

Експерти радять діяти у межах розумного, але надто не економити, бо ж обираєте прилад не на один рік. Аби за кілька років не з’ясувалося, що модель знову застаріла.

Варто порівняти ціни у кількох магазинах. Іноді різниця може бути суттєвою. А якщо вам пощастить – можете натрапити на акцію і ще більше зекономити. Великі фірми дарують такі приємні бонуси своїм клієнтам доволі часто.

Думайте наперед, щоб вистачило місця

Друге, на що варто звернути увагу, – об’єм. Він залежить від того, скільки людей мешкає разом із вами, відповідно, який набір продуктів вам потрібно зберігати, а також скільки місця на вашій кухні є для холодильника. Зверніть увагу і на висоту приладу. Наразі вибір на ринку дуже великий, і не кожну модель можна занести і розмістити, скажімо, у малогабаритній «хрущівці».

Зауважте, що холодильники можуть бути однокамерні, двокамерні, або так звані «Side-by-side» – це коли двері до двох частин розташовані поруч, що забезпечує легкий доступ до продуктів. До речі, саме у таких моделях може бути вбудований льодогенератор – апарат для виробництва льоду, необхідний у будь-яку пору року, особливо актуальний у літню спеку.

Обов’язково переконайтеся, що холодильник має високий клас енергоефективності (A+++, A++). Саме цей параметр дозволить вам суттєво економити електроенергію.

Холодильник – це не тільки про холод

Більшість сучасних холодильників за замовчуванням оснащені системою No Frost, яка запобігає утворенню льоду в морозильнику, регулятором температури із можливістю налаштувати температуру в різних відсіках і системою охолодження Multi Air Flow або ж іншою аналогічною,  що забезпечують рівномірне охолодження. Але все ж переконайтеся, що все це в обраній вами моделі функціонує.

Вам залишається визначитися з кольором і дизайном, аби холодильник гармонійно виглядав в інтер’єрі вашої квартири.

Ну і ще дві поради – універсальні. Обирайте надійного, відомого на ринку продавця, який дорожить своєю репутацією. І обов’язково почитайте відгуки інших покупців, які уже встигли на практиці переконатися у плюсах чи мінусах приладу, який ви для себе обрали.

Вдалих вам покупок!