Напередодні відзначення Дня захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці і 77-ї річниці створення Української повстанської армії у Луцьку привітали ветеранів війни, нащадків бійців ОУН-УПА.

На святковий вогник у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завітали представники міської влади – заступник міського голови Ірина Чебелюк та перший заступник директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька, повідомляють у Відділі інформаційної роботи міської ради.

“Усі ви знаєте, що свято Покрови пов’язане з історією нашого народу. Пресвята Богородиця своїм покровом захищала українське козацтво. А на теренах Волині завжди проживали справжні патріоти держави. І сьогодні, на жаль, нам доводиться жити у час неспокою, у час, коли знову доводиться захищати свої кордони. Дякую вам за подвиг, за мужність, і бажаю ще багато років прожити у здоров’ї, світлому розумі і з добром у серці. Нехай Матінка Божа вас оберігає. Натхнення вам, сил, добробуту”, – привітала ветеранів УПА заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Також з нагоди свята Ірина Чебелюк вручила Подяку міського голови члену громадської організації “Братство ветеранів ОУН УПА Волинського краю імені Клима Савури” Марії Ткачук.

“Гімн січових стрільців” та інші повстанські пісні разом із учасниками святкового зібрання заспівали артисти аматорського фольклорний ансамблю “Вербиченька” Гіркополонківської ОТГ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як у Луцьку відзначатимуть День захисника України