У 90-х роках епідемія дифтерії в Україні виникла через велику кількість невакцинованих людей. Аби не допустити поширення недуги зараз, медики вкотре нагадують про необхідність щеплень. Йдеться не тільки про дітей, а й дорослих.

Вакцин, запевняють медики, вистачить усім. До того ж, вони безплатні. Вироблені в Індії. Медсестра Галина, поки готується до чергового щеплення, зауважує, що скарг на вакцину не отримували.

Зробити вакцину від дифтерії і правця прийшов лучанин Олег. Щеплюватися повторно від нього вимагають на роботі.

Перше щеплення від дифтерії роблять діткам до шести місяців. Ревакцинацію проводять у 18 місяців, 6 та 16 років. Надалі вакцинування треба повторювати кожні 10 років.

Не зі слів про необхідність щеплень знає лучанка Надія. У черзі до сімейного лікаря жінка розповіла, що у 40-х роках дві її сестри померли від цієї хвороби.
Втім, сама жінка щеплення робити не хоче.

Проте медики – іншої думки, радять і малим, і дорослим не нехтувати здоров’ям .

Щоб провакцинуватися, потрібно записатися на прийом до сімейного лікаря. Щеплення роблять тільки після обстеження пацієнта і призначення допуску на відповідну процедуру.

Дифтерія – в Україні. Наразі випадки захворювання зафіксовані на Закарпатті та Києві. І хоча на Волині хворих на цю недугу поки немає, але її спалахи прогнозують в усіх областях.
Востаннє епідемія дифтерії в нашій країні була в 90-х роках. Тоді занедужали близько 20-ти тисяч людей. Майже 700 загинули. Аби дифтерія не повернулася, медики закликають усіх вакцинуватися