Препаратами для профілактики поліомієліту, дифтерії та правцю область забезпечена на 50%.

Станом на 26 листопада 2019 року всі заклади ІІ та ІІІ рівня надання медичної допомоги Волинської області автономізовані, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

В області проводять постійну роботу щодо збільшення рівнів охоплення профілактичними щепленнями населення. За словами Ігоря Ващенюка, за десять місяців 2019 року охоплення вакцинацією проти кору становить 82,5% у 1 рік та у 6 років – 87,5%, додатковими заходами охоплено 75,2% дітей у віці 2 роки і старше та 87,6% дітей у віці старше 7 років.

Згідно з оперативними даними щодо проведення додаткових заходів з імунізації проти кору серед дорослого та дитячого населення при плані 289 тисяч осіб не щепленими залишаються близько 7,5 тисяч населення (з них 4 тисячі за віком).

За десять місяців 2019 року охоплено вакцинацією проти дифтерії (кашлюку та правцю) становлять: АКДП-3 (діти до 1 року) – 61,1%, АКДП-4 (діти 18 місяців) – 65,8%, АДП (діти до 6 років) – 63,5%, АДП-м (діти до 16 років) – 86,1%, АДП-м (дорослі) – 63,4%.

“З метою профілактики та запобігання поширенню дифтерії серед населення області розроблено план заходів, яким обумовлено проведення додаткових заходів з імунізації та визначено цільові групи дітей 2015-2018 років народження. Показники охоплення щепленнями, в цілому, відповідають забезпеченню закладів охорони здоров’я імунобіологічними препаратами та є кращими в порівнянні із річними показниками за останніх п’ять років. У 2019 році область була забезпечена достатньою кількістю імунобіологічних препаратів”, – зазначив Ігор Ващенюк.

Натомість напруженою в області є ситуація щодо забезпечення закладів охорони здоров’я області імунобіологічними препаратами для профілактики поліомієліту – отримано 53,1% від реальної потреби та для профілактики дифтерії, правцю (АДП) – 50,5% відповідно. Управління охорони здоров’я проводить роботу щодо перерозподілу вакцин з інших областей.