Президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Відповідний указ глава держави підписав сьогодні.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

Згідно з цим документом, директор ДБР Роман Труба та його заступники підлягають звільненню.

Нагадаємо, що серію записів із кабінету Романа Труби, які свідчать про незаконний вплив на хід розслідувань ДБР, злили на телеграм-каналі “Трубу прорвало”.

Іншим указом тимчасово виконуючою обов’язки директора ДБР призначено нардепку “Слуги народу” голову комітету з питань правової політики Ірину Венедіктову.

Довідково: 

Венедіктова – завідувачка кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету ХНУ імені В.Н Каразіна. Професор, доктор юридичних наук.

У 2016 році вона подавала свою кандидатуру на посаду судді Верховного суду. Але участь в конкурсі провалила, отримавши бал “менше мінімально допустимого”.

До команади тоді ще кандидата у президенти Зеленського Венедіктова долучилась як експерт із судової реформи. До Верховної Ради пройшла третім номером у списку “Слуги народу”.

Її називали кандидаткою на крісло міністра юстиції в новому уряді та голови Харківської ОДА, однак Венедіктова не була призначена на ці посади.

Чоловік тимчасової очільниці ДБР, Денис Колесник, згідно з декларацією за 2018 рік, працює у Харківській кіберполіції. Подружжя виховує двох дітей.