Львів’янин Максим Тітов, який тільки повернувся з Австралії, розповів, що масштаби впливу пожежі зовсім не такі, як це показують у ЗМІ.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

“Останні 2 тижні я провів в Австралії та проїхав машиною від Сіднея до Брісбена та назад. Це чот тіпа 2000 км, через території, які нєістово горять. Так що доведеться вам розказати, як же все на справді. Начньом.

Горить континент! Люди рятуються в океанах! – дааа, жара нестерпна, в Брісбені аж до 32 доходило, довелось намазатись сонцезахисним кремом та занирнуть в холодний океан.

Камон, горять ліса, а не міста з усім населенням. Жертвами стали, пожежники, волонтери які безпосередньо на пєрєдкє, та фермери, які вчасно не покинули своє житло, та вирішили боротись із пожежею.

(Джерело: фейсбук-спільнота Ukrаїна)

Континент не горить, люди далі ходять на роботу і жруть в ресторанах, а на новий рік приїхала просто тьма туристів”, – розповів Максим Тітов.

Чоловік наголосив, що твердження про те, що згоріло півмільярда тварин – обман.

“Тварин звісно шкода, я сам бачив на трасі труп обгорілого кенгуру, якого смачно жрал варан. Тварин рятують, вивозять, лікують”, – зазначив Тітов.

Чоловів додав, що краще допомагати волонтерам фінансово. Це можна зробити за цим посиланням.

“Зміна клімату спричинила пожежі! Влада Австралії мовчить! Загавар! – по-перше клімат в Австралії був і є сухим та гарячим, тут нічо не помінялось. По друге я бачив ці ліса, вони настільки зарядженні сухостоєм, що немає жодного варіанту при якому вони б не загорілись. А ще я тут погуглив і знайшов цікавий факт – евкаліпт має горіти, він розмножуються через пожежі ?‍♂️ Тепер і вам з цим знанням жити.

(Джерело: фейсбук-спільнота Ukrаїна)

На мою далеко не експертну думку, такі масштабні пожежі є наслідком багаторічного стримання пожеж. По простому – лісу не давали горіти, матеріал назбирувався, поки не досяг критичної маси, як наслідок замість невеликих локальних пожеж є одна, яка виглядає як довбане інферно.

Є ще варіант, що через тиск екоактивістів, значну кількість лісів відвели під заповідні зони, та заборонили їх доглядати. Думаю правда десь посередині. Вообщем, загавара нема, а глобальне потепління в даному випадку не є каталізатором.

Австралія методично бореться з пожежею, залучаючи необхідні ресурси, паніки нема.

Якщо хочеш помогти? – Донейть. Хочеш дуже-дуже помогти, їдь волонтером тушити пажар, рятувати тварин”, – написав Максим Тітов.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Небезпечні лижі: волинянин травмувався у Карпатах