На Волині упродовж минулого року вилучили фальсифіковану підакцизну продукцію вартістю 58 мільйонів гривень. Як кажуть у прокуратурі області, це майже вдвічі перевищує показник 2016 року.
У вересні в місті Володимир-Волинський з незаконного обігу вилучили контрабанди, орієнтовною вартістю у 1 мільйон 220 тисяч  гривень. Злочинний вантаж призначався для подальшого незаконного переміщення до країн ЄС.

Крім того, у Луцьку цьогоріч припинили діяльність підпільного цеху із виробництва фальсифікованих елітних лікеро-горілчаних виробів. Досудове розслідування по цьому  кримінальному провадженню ще триває.

Також викрили три факти незаконного складування та переміщення тютюнової продукції в Республіку Польща “зеленими” ділянками кордону. Сумарно в прикордонній зоні вилучили цигарок на суму більше 750 тисяч гривень.

Упродовж 2017 року на Волині припинили діяльність сім підпільних автозаправних станцій, в тому числі і трьох підпільних виробництв із змішуванню та розливу паливно-мастильних матеріалів.
Загалом, правоохоронці спрямували до судів обвинувальні акти у шести кримінальних провадженнях щодо незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів.