У центрі Луцька стоїть автобус із 20 заручниками. У чоловіка, який його захопив, – зброя та вибухівка. Періодично лунають постріли. Спочатку люди припускали, що це навчальна тривога, однак в поліції запевнили, що це не навчання

Департамент карного розшуку повідомляє, що терорист перебував на психіатричному лікуванні.

Заступник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у фейсбуці оприлюднив деякі дані про ймовірного терориста, що утримує людей в автобусі в центрі міста.

«У Луцьку захоплений автобус із заручниками. У ньому перебуває близько 20 осіб. Злочинець заявив про те, що він озброєний і автобус замінований.  Поліцією введена спеціальна операція «Заручник». Проводяться переговори. Правоохоронці роблять все необхідне для того, щоб ця кризова ситуація завершилася звільненням заручників. Пріоритетом є діалог з особою, яка захопила заручників. Особа, яка захопила заручників, зателефонувала в 9:25 в поліцію і представилася ім’ям Максим Плохой», – повідомив Геращенко.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЗАХОПЛЕННЯ ЗАРУЧНИКІВ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

У твітері є користувач з таким ім’ям. Користувач стверджує, що з ним в автобусі перебуває багато людей. У нього нібито є автоматична зброя, гранати, дві бомби. Ще одна вибухівка, за його ж словами, прихована в іншому людному місці Луцька.

Терорист стверджує, що усі вони вибухнуть, якщо не будуть виконані його вимоги. Він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони – терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Ось, що терорист публікує на своїй сторінці: